среда, 29. јул 2009.

(СА)УЧЕШЋЕ



ПИШЕ:Тодора Шкоро


Србијом опет одзвањају претње. И то не ма какве, него - смрћу. И то - јавно.
Ако, дакле, Пера смрћу запрети Мики, и то гласно, да сви чују, а да би био уверљив у својој намери, он Жики, Микином пријатељу пошаље унапред телеграм саучешћа због Микине (будуће) смрти, шта треба да се чини?
*Да тужилаштво промптно реагује и поднесе кривичну пријаву против Пере, рећи ће једни. Али, док се то процесуира, он може да побије и Мику и сву му фамилију, рећи ће други.
*Онда одмах ухапсити Перу, заточити га и и не пуштати да се брани са слободе док му се не изрекне пресуда!
*Не верујем да је такав поступак предвиђен за претњу, макар и смрћу, и макар - јавну,галамиће други.
*Спровести Перу одмах у неку неуропсихијатријску установу, утврдити да је луд, те га као таквог опет заточити и спасити остатк света од њега!
*Није ни то једноставно! Тим пре што је, уз Перу, тај телеграм саучешћа потписао и Рођа, а он, мајке ми, нормалан-нормаланцијат! Ако је у Србији уопште ико више нормалан.Па и ја који ово тврдим...
*Склонити Мику, са све породицом, а и њихове комшије којима је такође припретио Пера, негде на сигурно, у Доминикану, или на Кубу, а "лудог" Перу оставити да лудује и даље, луд-лудцијат, такав је увек и био!
*Ма, немој, није Мика крив, а ни његов комшија, па они да беже и да се крију. Нису они претили, нису они криви, па да беже. А, опет, ако остану, а Пера на слободи, свакаквог белаја може бити.

*И - шта да се ради?

*Шта да се ради, земљо Србијо и сви свеци и анђели?!

Живе једни друге сахрањујемо, смрћу претимо, као да нам је мало зала од других било, него сад треба и наш Пера, еј, бре, наш Пера (какав је такав је, наш је) да прети нашем Мики (каквом-таквом, али нашем). Да га можда и - убије.

Пробуди се, земљо Србијо!




Нема коментара:

Постави коментар